Reklam



03 Aralık 2020'de eklendi

Windows 10’da Görev Çubuğu Nasıl Gizlenir?

Windows 10’da Görev Çubuğu Nasıl Gizlenir?

Windows 10 görev çubuğu bilgisayarınız için sık kullanılan uygulamalara erişmek için mükemmel bir araçtır. Size büyük kolaylıklar sağlar ve uygulamalara erişiminizi rahat hale getirir. Fakat bazı kullanıcılar ekran alanında tasarrufa gitmek için görev çubuğunu gizlemek isteyebiliyor. Biz de size nasıl gizleyebileceğinizi ve ekran alanında nasıl tasarruf edeceğinizi anlatmak istiyoruz. Gelin birlikte nasıl gizleniyor görelim.

Windows 10 Görev Çubuğu Gizleme

Windows 10 görev çubuğu gizleme adım adım anlatılmıştır. Görev çubuğunu otomatik olarak gizleyebilirsiniz fakat işlemleri manuel kendiniz yapmalısınız. Gelin şimdi adımları tek tek birlikte inceleyelim. Görev çubuğu gizlemek için;

Adım 1: Bilgisayar ekranınızın herhangi bir yerine sağ tıklatın. Açılan menüden “Kişiselleştir”’ e girin.

Adım 2: Karşınıza “Ayarlar” bölümü gelecektir. Windows 10 görev çubuğu ayarları için görev çubuğu kısmına giriş yapın.

Adım 3: Alternatif bir adım için, görev çubuğunun kendisini sağ tıklayıp Görev Çubuğu Ayarlarına da gelebilirsiniz.

Hangi yöntemi seçerseniz seçin artık görev çubuğu ayarlarında bulunuyorsunuz. Burada “Görev Çubuğunu Masaüstü Modunda Otomatik Olarak Gizle” altında bulunan kaldırıcıyı “Açık” konuma getirmelisiniz. Bilgisayarınız tablet modunu aktif ediyorsa da “Açık” olarak da değişim yapabilirsiniz.

Görev çubuğunuz artık otomatik olarak gizlendi. Artık görev çubuğunu sadece aşağı doğru sürüklerseniz karşınıza gelecektir. Windows 10 görev çubuğu kayboldu gibi bir sorununuz olursa da bu adımları yaparak çubuğu geri getirebilirsiniz.

Komut İstemi İle Windows 10 Görev Çubuğu Otomatik Gizleme

Biraz farklı ve bilgisayardan iyi anladığınızı insanlara göstermek istiyorsanız daha zor ama daha merak uyandırıcı bir yolla da görev çubuğunu gizleyebilirsiniz. Bunu yapmak için;

Adım 1: Windows arama çubuğuna “cmd” komutunu yazın. Komut listesini açın ve ardından arama sonuçlarından “Komut İstemi” uygulamasına geçin.

Adım 2 : Komut isteminde, görev çubuğunu otomatik olarak gizlemek için şu komutu çalıştırın:

powershell -command “& {$ p = ‘HKCU: SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ StuckRects3’; $ v = (Get-ItemProperty -Path $ p) .Settings; $ v [8] = 3; & Set- ItemProperty -Yol $ p -Ad Ayarları -Değer $ v; & Durdur-İşlemi -f -ProcessName gezgini} “

Adım 3 : Görev çubuğunu gizlemek için aşağıda ki komutu çalıştırın:

powershell -command “& {$ p = ‘HKCU: SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ StuckRects3’; $ v = (Get-ItemProperty -Path $ p) .Settings; $ v [8] = 2; & Set- ItemProperty -Yol $ p -Ad Ayarları -Değer $ v; & Durdur-İşlemi -f -ProcessName gezgini} “

Windows 10 görev çubuğu gizleme işleminiz bu adımları takip ettiğinizde başarıyla olacaktır.

Başlıklar: ,

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

25 Kasım 2020, 14:24

Steam Guard Nasıl Yapılır? 3 Basit Adım

Steam Guard, oyuncuların ve hesapların güvenliği açısından Steam tarafından ücretsiz bir şekilde sunulan güvenlik yöntemidir. Steam kimlik doğrulama hizmeti ve iki faktörlü kimlik doğrulama sayesinde hesap çalınmalarını, izinsiz girişleri neredeyse bitirmiş durumda. Bunların yanı sıra telefon numarası doğru girilmediğinde hesaba da girilemiyor. Bu yayında daha güvenli bir oyun deneyimi için...

Devamını Görüntüle

Reklam