Windows 10 açılmıyor probleminin kaynağı tek sebep olmayabilir. Bu yüzden dolayı da sorunun kaynağını anlamak için tespitler yapılmalıdır. Bunun yanında son yaptığınız işlemleri de göz önünde bulundurun ve aşağıdaki çözüm yöntemlerini deneyin. Windows 10 açılmama sorunu başlığına istinaden sunacağımı 3 çözüm önerisi şu şekilde;
- Pili kontrol etmek
- Usb kontrollerini yapmak
- Güvenli mod açmak
- Fabrika ayarlarına döndürmek
Windows 10 Açılmıyor Siyah Ekranda Kalıyor
Windows 10 siyah ekran problemi yaşıyorsanız, yüksek oranda ön yükleme problemi yaşıyorsunuz demektir. Bunun için aşağıdaki çözüm yöntemlerini denemelisiniz. Unutmamak gerekir ki; bu sorun yazılımsal da olabilir. Çözüm yöntemlerimiz şu şekilde;
1) Dizüstü Bilgisayarın Pilini Kontrol Edin
Windows 10 açılmama problemi, enerjinin tükenmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bu gibi problemlerde ilk olarak bataryayı kontrol etmek gerekir. Bunun için de herhangi bir servisten veya arkadaşınızdan benzer batarya alıp deneyebilirsiniz.
Bunun yanında şarj aletinizde de problem yaşanabilir. Bu problemi de yine ödünç yöntemi ile test edebilirsiniz.
2) USB Kontrollerini Yapın
Windows 10 güncellemelerinin ardından yazılımsal olarak problemler ortaya çıkmış olabilir. Bu yazılımsal problemler, Usb yazılımları ile güncelleme yazılımın çakışmasından kaynaklanır. Bu yüzden bilgisayara bağlı olan bütün USB’leri çıkartın ve bilgisayarı kontrol edin. Eğer, USB’leri çıkardığınızda bilgisayar açılıyorsa problemli olan USB’yi bulun ve kullanmayın.
3) Güvenli Mod’a Giriş Yapın
Windows 10 açılmıyor probleminin etkili çözümlerinden birisi de güvenli mod açmaktır. Güvenli modu aktifleştirebilmeniz için 3 kere peşpeşe bilgisayarı kapatıp açmanız gerekir. Böylelikle güvenli mod, otomatikmen kendini aktif eder ve panelini açar.
Güvenlik mod paneli açıldıktan sonra yapmanız gereken şey; sistemi eski haline getirmenizdir. Bunun için de ayarlar bölümüne girip ‘’Fabrika ayarlarına döndür’’ seçeneğine tıklamanız gerekir.
Uyarı: Bilgisayarı fabrika ayarlarına döndürdükten sonra hiçbir dosyanıza erişim sağlayamazsınız. Bilgisayar ilk günkü haline döner. Bunun için yedekleme yapabilirsiniz.
4) Fabrika Ayarlarına Döndürün ( Formatlayın )
Windows 10’a format atmak için ilk olarak başka bir USB veya Disk sürücüsüne ihtiyacınız var. Bu sürücülere format dosyalarını yükleyin ve bilgisayara takın. Daha sonra formatı başlatın. Bu aşamadan sonra Windows 10’u tekrar kurarak kullanabileceksiniz.
5) Başlangıç Onarma
Son olarak başlangıç onarma işlemini deneyebilirsiniz. Sistemi açtığınız da Windows logosu gelir gelmez bilgisayara restart atmalısınız. Bu işlemi 3-4 defa tekrarlayın. Windows ön yükleme işlemi gerçekleşmediğinden otomatik olarak başlangıç onarma ekranı açılacaktır. Startup repair olarak da yazabilir ona tıklayarak onarma işlemini başlatabilirsiniz.
Başlıklar:
açılmıyor,
onarma,
siyah ekran,
windows 10