09 Ocak 2021'de eklendi

Phasmophobia Eşyalar Nasıl Kullanılır, Hayalet Nasıl Gelir

Phasmophobia Eşyalar Nasıl Kullanılır, Hayalet Nasıl Gelir

Son dönemin en popüler korku oyunlarının başında gelen Phasmophobia ile hayalet avcısı olabilirsiniz. Oyunda size verilen görevleri yaparak hayaletini izini sürmeniz gerekiyor. Doğru yer ve zamanlar da eşyaları kullanarak hayaletin türünü öğrenebilirsiniz. Oyundaki amaç ; Size verilen eşyalar ve görevler ile hayaletin türünü bulmalısınız. Görevleri yaaprak daha çok tecrübe kazanıp daha ünlü bir hayalet avsıcı olabilirsiniz. Arkadaşlarınız ile oynayabileceğiniz Phasmophobia oyununda eşyalar nasıl kullanılır, görevler nasıl yapılır anlatalım.

Phasmophobia Nasıl Oynanılır

Oyun garaj gibi bir oda da açılıyor. Oyunun menüsüne garajda bulunan panodan ulaşabilirsiniz. Oyunda Türkçe dil seçeneği mevcuttur. Onun haricinde hayeletleri çağırmak için aktif bir mikrofonunuzun olması gerekmektedir.

Oyunu ilk defa oynayacaksanız eğitim kısmından başlamanızı tavsiye ederim. Eğitim kısmında size verile ngörevi tek başınıza yapabilirsiniz. Asıl oyunun en eğlenceli kısmı arkadaşlarınız ile online oynanılandır. Oyunun menüsünden oyna sekmesine tıklayın. Açık olan sunuculara katılabilir veya özel lobi kurup arkadaşlarınız ile oynayabilirsiniz.

Oyunu kurup başlattıktan sonra ekip arabasında doğacaksınız. Ekip arabasında oyunda kullanacağınız eşyalar ve görevleri bulabilirsiniz. Evin kapısını açmak için bilgisayarın yanındaki anahtarı almalısınız.

Phasmophobia Oyun Kontrol Tuşları Hangileri

Oyundaki eşyaları kullanmanıza yarayan kontrol tuşlarının tablosu aşağıdadır.

Görevler Nasıl Yapılır

Oyuna başladığınız arabanın içinde beyaz bir pano var. Bu pano üzerinde yapacağınız görevleri bulabilirsiniz. Size verilen görevleri arabanın içindeki eşyaları kullanarak tamamlayıp, hayaletin türünü bulmalısınız. Kanıtları topladıktan sonra günlüğü açarak hayeleti bulabilirsiniz.

Phasmophobia Eşyaların Kullanımı

Oyunda eşyaların kullanımı büyük önem taşımaktadır. Eşyaları kullanarak hayalet hakkında ipuçlarını bulabilirsiniz. Şimdi tek tek eşyaları ve nasıl kullanılacağını inceleyelim.

EMF Okuyucu

Eşyanın amacı : Hayeletin yerini bulmak ve kanıt toplamak. Eşyayı doğru kullanırsanız ve istenilen değerleri verirse EMF seviyesi 5 kanıtını toplamış olacaksınız. Eşyayı elinize alın ve sağ tıklayarak çalıştırın. Evin odalarını gezmeye başlayın. EMF Okuyucu seviyesi 2 ve üstüne çıkarsa hayalet yakınlarda demektetir. Seviye 5 olursa ipucunu bulmuş olursunuz.

Hayalet Yazma Kitabı

Eşyanın amacı : Hayalet yazma kanıtını toplamaktır. Hayaletin yerini bulduktan sonra G tuşuna tıklayarak kitabı yere bırakın. Hayalet kitaba yazı yazarsa Hayalet yazma kanıtını toplamış olursunuz.

Phasmophobia Tütsü Kullanımı

Eşyanın amacı : Hayalet yakınlardayken tütsü yakarsanız bir süre saldırmasını engelleyebilirsiniz. Pano üzerinden verilen görevlerden birisi de tütsü yakmaktır. Yakmak için tütsüyü arabadan yanınıza almanız gerekmektedir. Tütsüyü elinize aldıktan sonra F tuşuna basın. Unutmayın tütsüyü tek seferlik kullanabilirsiniz. Bir kaç saniye içerisinde sönecektir. Üzeriniz de çakmak olması gerekmektedir.

Ruh Kutusu

Eşyanın amacı : Hayalet ile konuşmak ve ruh kutusu kanıtını toplamanızı sağlar. Hayaletin yerini öğrendikten sonra ruh kutusunu koyun ve ışıkları kapatın. Hayalete sorular sorarak onunla iletişime geçebilirsiniz. Hayalete sorabileceğiniz sorular aşağıdadır.

Ruh Kutusu Soruları

  • What do you want?
  • Why are you here?
  • Do you want to hurt us?
  • Are you angry?
  • Do you want us here?
  • Shall we leave?
  • Should we leave?
  • Do you want us to leave?
  • What should we do?
  • Can we help?
  • Are you friendly?
  • What are you?
  • Are you close?
  • Can you show yourself?
  • Give us a sign.
  • Let us know you are here.
  • Show yourself.
  • Can you talk?
  • Speak to us.
  • Are you here?
  • Are you with us?
  • Anybody with us?
  • Is anyone here?
  • Anybody in the room?
  • Anybody here?
  • Is there a spirit here?
  • Is there a Ghost here?
  • Are you a girl?
  • Are you a boy?
  • Are you male?
  • Are you female?
  • Who are you?
  • What are you?
  • Who is this?
  • Who are we talking to?
  • Who am I talking to?
  • Hello?
  • What is your name?
  • Can you give me your name?
  • How old are you?
  • How young are you?
  • What is your age?
  • When were you born?
  • Are you a child?
  • Are you old?
  • Are you young?
  • What is your location?
  • What is your gender?
  • Are you male or female?
  • Are you a woman?

Termometre

Eşyanın amacı : Hayaletin yerini bulmak ve dondurucu soğukluk kanıtını bulmanıza yarar. Göreve başlarken termometre ilk almanız gereken alettir. Odaları gezin soğukluk 10 derecenin altına düşerse hayalet orada demektir. Sıfırın altına düşerse dondurucu soğukluk kanıtını bulmuşsunuzdur.

Video Kamera

Eşyanın amacı :  Hayaletin bulunduğu odayı izlemek ve hayalet küreler kanıtını bulmak için kullanılır. Hayaletin bulunduğunu düşündüğünüz odaya kamerayı yerleştirin. Masa, yatak ve herhangi bir eşyanın üzerine getirip f tuşu ile bırakın. Kameranın ışığı yeşil ile çalışıyor demektir. Arabaya geri dönüp odayı izleyebilirsiniz.

UV El Feneri

Eşyanın amacı : Hayalet parmak izleri için kanıt toplamada kullanılır. Eşyayı elinize alın ve etrafa bakın. Kapı üzerinde, duvarda evya yerde hayaletin ayak izleri varsa hayalet parmak izleri kanıtını toplamış olunursunuz.

Haç

Eşyanın amacı : Hayaletin saldırmasını önlemek ve panoda verilen görevi yerine getirmek amacıyla kullanılır. Hayalet yakınınızdaysa yere atarak hayaleti uzak tutabilirsiniz.

Başa Takılan Kamera

Eşyanın amacı : Evin içindeki hareketleri ve hayalet küreler kanıtını toplamak için kullanılır. Arkadaşınızın birisi bu eşyayı alsın, diğer arkadaşınız ise arabaya geçip kamerayı izlesin. Kızılötesi ışık sayesinde hayalet küreleri görebilirsiniz.

Oyunda kullanacağınız bu eşyalar sayesinde görevleri çözüp hayaletin türünü öğrenebilirsiniz. Takıldığınız bir yer olursa bize yorum kısmından ulaşabilirsiniz.

Başlıklar: , , ,

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

29 Aralık 2020, 08:45

Hızlı Saç Nasıl Uzatılır? 7 Basit Yöntem İle Mümkün

Saç kesimi sonrasında durumdan memnun olmama veya saçın daha da uzun olması isteği saç nasıl uzatılır? Sorusunu gündeme getiriyor. Halk arasında yayılan çeşitli yöntemler ( Soğuk su ile yıkamak vs. ) vardır. Ancak, bunlar ne kadar doğru? Doğru olan yöntemler hangileri? Tüm detaylar yazımızda. Saç Uzatma Nasıl Olur? Saç uzatma...

Devamını Görüntüle