Korona virüs testi, özellikle 31 Aralık 2019 ‘dan itibaren Çin’in Wuhan şehrinden çıkan yeni bir hastalık sonucu hayatımıza giren yeni bir kavram oldu. Son zamanlarda neredeyse her gün duyuyoruz. Binlerce insanın öldüğü, milyonlarcasının hasta olup yataklara düştüğü bu günlerde gerçekten endişe içerisindeyiz.
Eğer, Koronavirüs belirtilerini taşıyorsanız ve toplu ortamlara da giriyorsanız mutllaka koronavirüs testi nasıl yapılır? Sorusunun cevabını bilmelisiniz. Dilerseniz, ayrıntılara geçelim;
Koronavirüs Testi Ve Tanı Konulması
Koronavirüs için endişe etmeye kesinlikle başlasak iyi olacak. Çünkü 2020 yılının başından beri başımızı bırakmayan felaketlerin başında koronavirüs geliyor. Peki, koronaavirüs testi yapmak için hangi adımların izlenmesi gerekiyor? Kaç gün içerisinde elimize test sonucu ulaşır? Özellikle hastalıktan şüphe eden insanların en çok sorduğu sorular bunlar. Gelin şimdi birlikte inceleyelim.
- Polimeraz Zincir Reaksiyonu (Polymerase Chain Reavtion: PCR)
- Hızlı Tanı Kitleri
Öncelikle belirtmemiz gerekir ki; semptomsuz hastalara test yapılmaz. Öksürük, baş ağrısı, halsizlik, tad ve koku kaybı… Gibi semptomlardan ya da virüs temaslısı olduğunuz anlaşıldıktan sonra korona virüs testi işlemlerine başlanmalıdır. Şimdi PCR testi ile başlayalım.
- Test İçin önce sıra alıyorsunuz,
- Sıranız geldiğinizde maskenizi çıkartıyorsunuz,
- Şimdi boğazınıza bir çubuk sokulacak. Boğaz kültürü alınacak,
- Cam tüp içine o çubuk sokuluyor.
- Şimdi sıra burunda. Sağ ve sol olmak üzere burun deliklerinize çubuklar sokuluyor. 10’ar saniye bekletilip cam tüpe konuyor.
Bu testlerde işlem 45 ila 90 dakika arasında sürmektedir. Bunlara moleküler tanı testi de denir. Daha sonra bütün test sonuçları alıp bir merkezde sisteme girilir. Tahmini 1 gün içerisinde sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Hızlı Tanı Kiti Nedir?
Hızlı tanı kitlerinde; virüsün antijenleri be virüse karşı bağışıklık olan antikorlar taranır. Bu testlerde;
- Geniz
- Burun
- Kan sonuçları alınabilir.
Bu tip koronavirüs testi için aranan şey genelde antijen ve antikorlardır. Sizde hastalık olup olmadığını kesin öğrenmek için PCR testi yapılmalıdır. Bu test, diğer testlere göre daha pratik olarak da bilinir.
Başlıklar:
erken tanı,
koronavirüs,
pcr testi,
tanı,
test