13 Kasım 2020'de eklendi

iPhone Telefon Programsız Nasıl Sıfırlanır ?

iPhone Telefon Programsız Nasıl Sıfırlanır ?

iPhone sıfırlama, artan kullanım alanından meydana gelen yavaşlamalar ve ısınmalar sonucunda tercih edilen bir durumdur. iPhone sıfırla seçeneğini onayladıktan sonra işler eskisi gibi olmayacaktır. Telefon sıfırlandıktan sonra telefonda yer alan her şey silinecektir. Buna bağlı olarak da telefonda ciddi bir alan artışı görülecektir ve bu alan artışı da yüksek hızın habercisidir.

iPhone Sıfırlama Nasıl Yapılır?

  • Adım 1: iPhone cihazınızda yer alan ‘’Ayarlar’’ bölümüne giriş yapın.
  • Adım 2: Ayarlar bölümüne girdikten sonra ‘’Genel’’ seçeneğine tıklayın.
  • Adım 3: Panele girdikten sonra en alt tarafta yer alan ‘’Sıfırla’’ seçeneğine tıklayın.
  • Adım 4: ‘’Sıfırla’’ seçeneğine dokunduktan sonra iki seçenek ile karışılacaksınız bunlar; ‘’Tüm ayarları sıfırla’’ ve ‘’Tüm içerikleri ve ayarları sil’’.
  • Adım 5: Tüm ayarları sıfırla seçeneğine tıkladığınızda dosyalarınız kaybolmaz. Burada telefona ait ayarlar 0’lanır
  • Adım 6: iPhone sıfırlama yaparken belki de aradığınız şey; ‘’Tüm içerikleri ve ayarları sil’’ seçeneğidir. Çünkü, bu seçenek ile birlikte dosyalar ve ayarlar olmak üzere her şey silip telefonu ilk günkü haline getirebilirsiniz.
  • Adım 7: Sil seçeneğine tıkladığınız anda parmak izi isteyecektir. Parmak izinizi girdiğinizde kabul etmeyecektir. Çünkü, iPhone tamamen sıfırlama işlemi yapılırken kilit kodu gereklidir.
  • Adım 8: Kilit kodunu girdikten sonra ‘’iPhone sil’’ seçeneğine tıklayın ve işlemi başlatın.
  • Son adımdan sonra telefonunuz yeniden başlatılacaktır. Bu aşamadan sonra telefonunuz ilk aldığınız günkü gibi olacaktır.

Şifresiz iPhone Sıfırlama Mümkün Mü?

Maalesef ki iPhone telefonu sıfırlama işlemi için zorunlu olarak şifre girmek zorundasınız. Yani bu durumda herhangi bir şifresiz iPhone sıfırlama işlemi gerçekleştiremezsiniz. Düşünsenize birisi, sizden gizli telefonunuzu aldı ve sıfırlamaya kalkıyor. Onu ne durdurabilir? Tabi ki parola. Bu yüzden mutlaka ama mutlaka parolanızı bulmaya çalışın. Parolasız işlem gerçekleştirmeyin.

Sıfırlama İşlemi Geri Alınabilir Mi?

Telefonu komple sıfırladıktan sonra ne yazık ki geriye döndürme işlemi uygulanamaz. Ancak, iCloud hesabınızda yedeğiniz varsa yedeğinizi yükleyebilirsiniz. Yedek yüklendikten sonra telefon eski haline gelebilir. Burada sistem durumu 0’dır sadece dosyalar yüklenir.

 

Başlıklar: , ,

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

26 Kasım 2020, 06:19

5 Adımda Android Uygulamalarda Geçici İzin Verin

Android uygulamalarda geçici izin, cihazlarda bazen kullanmak istemediğimiz uygulamalar için çok yararlı olabiliyor. Bu uygulamaları bir kereliğine de olsa izin vererek kullanmamız da gerekebiliyor. Bu tür uygulamalara telefon verilerinizi sürekli olarak izin vermemeniz gerekmekte. Bu yüzden tek seferli izin kullanmanız tavsiye edilmektedir. Anroid 11 ve daha yeni olan güncellemeleri çalıştıran...

Devamını Görüntüle