Diş dolgusu nasıl yapılır sorusunu kendinize soruyorsanız dişinizde ciddi derecede bir ağrı ve bir boşluk bulunuyordur. Çünkü, dişlerdeki boşlukları doldurmak amacı ile yapılan diş dolgusu işlemi, kişinin hassasiyet problemini de azaltır. İlk olarak çürük diş temizlenir ve işleme başlanır… Diş dolgusu yapımı şu şekilde;
Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?
- Adım 1: Öncelikle diş dolgusu için güvenilen diş hekiminden randevu almak gerekir. Randevuyu aldıktan sonra gün ve saat için bilgi verilir.
- Adım 2: Randevu günü; diş kontrolü yapılır, ağıza röntgen çekilir ve detaylı inceleme yapılır.
- Adım 3: Temizleme cihazı ile dişteki çürük temizlenir ve bozulan dokular uzaklaştırılır. Bu işlem dolguya yer açmak için yapılır.
- Adım 4: Çürümüş diş temizlenerek boşluk oluşan alana uygun bir dolgu malzemesi enjekte edilir. Boşluk oluşan alan dolgu malzemesi ile kapatılır.
- Adım 5: Malzeme yerleştirildikten sonra, keskin bölgeleri ve fazlalıkları düzelterek dişe ve dolguya şekil verilir. Ağrıların oluşmaması için yapılan bölge tamamen hava akımına kapalı olmalıdır.
- Adım 6: Operasyon bittikten sonra cilalama yapılır. Diş dolgusu tedavisi yaklaşık 30 dakika sürer.
- Adım 7: Tedavi bittikten sonra hasta sıcak soğuk gıdaları, sert ve kabuklu besinleri yememesine dikkat etmesi gerekir.
Not: Diş dolgusu operasyonu yaklaşık 30 dakika içinde biter. Bazı durumlarda birkaç kez gidilmesi gerekir.

Çocuğa Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çocuğa diş dolgusu yapılmasının en sık nedeni oyun sırasında kırılan diş ya da yanlış beslenme sonucu çürüklerdir.
- Çocuklarda dolgu genelde düşme ya da çarpma sonucu kırıklardır. Bu durumlarda kırılan bölgeye süt dişi dolgusu yapılır. Kırılan parçanın şekline göre dolgu yapılır. Düşen parça bulunursa vakit kaybetmeden diş hekimine götürülmesi gerekir.
- Yanlış besinden dolayı çürümüş makine ile oyularak içine dolgu malzemesi yerleştirilir.
Not: 17 Yaşından büyük hastaya diş dolgusu porselen lamine malzemesi tercih edilir. 4 yaş dolgusu için kompozit lamine malzemesi tercih edilir. Hasta dişlerine dikkat ederse, sağlıklı beslenir ve ağız sağlığı için yapılması gerekenleri yaparsa dişlerin ömrü uzar.
Diş Dolgusu Nasıl Sökülür? Öneriler
- Hamile kişilere diş dolgusu sökümü önerilmez.
- Amalgam dolguları korunmasız yöntemle sökülmesi son derece tehlikelidir.
- Sökülürken SMART PROTOKOLÜ kurallarına uygun bir şekilde yapılması gerekir.
- Smart protokolüne uygun olsa bile, güçlü semptomları olan hastalara amalgam dolgu sökülmeden önce hastanın bedeninde ki toksinler azaltılmalıdır. Dolgu sökümüne eş zamanlı yapılacak selasyon için beden uygun bir konuma getirilmelidir.
Başlıklar:
diş dolgusu,
dişe dolgu,
dolgu
Paratiroit Paratiroit bezleri, boyundaki küçük endokrin bezleridir. İnsanlar, tiroit bezinin yan arkasında bulunan, iki çift olmak üzere dört paratiroit bezine sahiptir. Paratiroit bezi, kandaki ve kemiklerdeki kalsiyum miktarının düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Bu bez düşük kan kalsiyumuna yanıt olarak paratiroit hormonu üretir ve salgılar. Paratiroit bezlerinin boyutu bir pirinç tanesinden, bir bezelye tanesine kadar değişebilir. Yukarıdaki resimde sarımsı...
Devamını Görüntüle