Bilgisayar oyunu yapmak, Z kuşağının hayali haline gelmiş durumda. Her ne kadar online oyunlarda vakit geçiren bir kuşak olsa da yazılımsal olarak da inkar edilemez bir yatkınlıkları var. Biz de Wikoloji olarak bu yayında gençlerin istekleri doğrultusunda pc oyunu nasıl yapılır? Sorusunun cevabını vereceğiz. Dilerseniz, ayrıntılara geçelim;
Bilgisayar Oyunu nasıl Yapılır?
- Adım 1: İlk olarak piyasaya araştırması yapın ve oyunun konusunu beyninizde tasarlayın
- Adım 2: Oyunun nasıl? Ne tür? Olacağı konusunda kafanızdaki soru işaretlerini silin
- Adım 3: Donanım ve yazılım ihtiyacınızı belirleyin.
- Adım 4: Bu aşamada işe koyulun ve geliştirme çalışmalarına başlayın
1) Kavramsal Olarak Taslak Oluşturun
Her işte olduğu gibi bilgisayar oyunu yapma konusuna da ‘’Düşünme’’ ile başlamalısınız. Bu süreçteki yol haritanızı oluşturmalısınız. İlk olarak sizi en fazla etkileyen oyunu aklınıza getirin ve o tarz da bir oyun geliştirmeyi düşünün. Bunun için oyunun tarihsel gelişimini inceleyin ve daha fazla araştırma yapın
2) Oyunun Ayrıntılarını Belirleyin
Nasıl bir oyun yapmak istediğinizi düşünün. Sevdiğiniz türde oyunları yapmanız, kullanıcıların halinden anlamanıza sebebiyet verebilir. Bu yüzden bunu düşünün.
Oyunun konusunu, hangi kodlama dili ile yazacağınızı ve oyunun geleceğini düşündükten sonra bir sonraki adıma geçiş yapın.
3)İhtiyaçlarınızı Belirleyin
Bilgisayar oyunu yapmak için belirli bir sermayenizin olması bir gerçek. Bu yüzden sermayenize göre oyun tasarımları yapmak zorundasınız. Buna ek olarak çeşitli teşviklerden faydalanarak daha güzel işler çıkartabilirsiniz.
Standart kodlama bilgisi ile 2 boyutlu oyunlar yapabilirsiniz. Bunun için güçlü bir bilgisayarınızın olmasına gerek yok. Daha düşük donanımlı bilgisayarlarla yapabilirsiniz.
Ancak, 3 boyutlu bir oyun geliştirmek istiyorsanız yüksek GPU, CPU ve RAM ihtiyacınız olacaktır. Bu yüzden yüksek donanımlı bilgisayar kullanmak zorundasınız.
Ücretsiz kurslar için udemy online ders sitesini ziyaret edebilirsiniz.
4)Geliştirmeye Başlayın
Hangi kodlama dili ile başlayacağınızı belirledikten sonra bilgisayar oyunu yapmak için işe koyulabilirsiniz. Burada Unity gibi motorlardan destek almalısınız. Oyunun değişkenlerini tespit etmek amacı ile oyun motorlarından destek almalısınız. Eğer, bir ekibiniz yoksa çevrimiçi destek programlarını iyi öğrenmelisiniz
Oyunları Yapan Meslek Hangisidir?
Game Devoloper diğer bir adı ile oyun geliştiricisidir. Bu meslek ile işiniz sadece oyun olabilir.
Başlıklar:
bilgisayar,
oyun,
oyun yapımı